За здравето
още една рецепта
само Био
Този път без хидрозоли.
И така:

В днешния застоял живот пред компютрите и в автомобила хемороидите са често срещан проблем. А при дамите, често се получават и послеродови хемороиди. Не е само неприятно явлението и е добре да се борим с него. 

Ето рецепта за анални свещички:

свещи_moiПчелен восък се разтопява на водна баня. Добавя му се и какаово масло. (В 'Лидъл' е евтино). После се капват капки етерично масло от кипарис, лавандула, мирта и пачули. Съотношението следва да е 2% за кипариса, лавандулата -3%, миртата (тамян) и пачулито - 0,5%. 

Щях да пропусна важен момент. Пчелния восък и какаовото масло се нагряват във водната баня докато се разтопят. После се свалят и едва като се поохладят малко се добавят етеричните масла, за да не се изпаряват летливите им съставки. Когато цялата смес е готова се разбърква и насипва в съд, където да застине във формата на свещичка.

Най-лесния начин за съд се получава от пластмасова спринцовка 10 мл. както съм показал на снимката си. запушвате и отворчето за иглата и наливате. Когато всичко застине и се втвърди - режете отпред и натискате отзад с буталото да излезе свещичката. Това е. Ако искате и други свещички по Ваша рецепта - поръчайте ми.

Copyright © Йордан Йорданов. All Rights Reserved.
Искате да поръчате? - Пишете ми