Идеи за здравословен начин на живот на вилата
за тези от нас, които не са крали народни пари, а искат и те да живеят нормално
Аз съм любител на СПА-процедурите и здравословния начин на живот. Всяко едно устройство или аксесоар за който пиша го имам, пробвал съм го и затова пиша само проверени неща.
Става дума за евтин начин да си осигурите пак здравословни процедури, по нищо не отстъпващи на тези в скъпите салони. Особено лятото.
И така:
djakuziХидромасажната вана е скъпо удоволствие за средния българин. А е и сложно за монтиране съоръжение. Предлагам ви проста и евтина идея за собствено джакузи. Която съм изпробвал и върши работа. Решението се казва buble SPA mat.

Устройството представлява едно 'килимче', което с вендузки обикновено се прилепва към дъното на ваната. А отвън стои компресорът, който подава през отвори на килимчето топъл и ароматизиран въздух. И ... джакузито е готово.

Устройството генерира над един милион мехурчета в минута, което осигурява истински нормален масаж на тялото. Има три програми за време и три нива на сила на въздуха. Има и функция за озониране на подавания въздух.

А сега ето я и иновацията ми:

Вместо във ваната, можете да си закупите от 'Практикер' надувен басейн на промоция. За предпочитане е правоъгълен. Достатъчна е височина от 40-50см. Струваха при промоции даже 50лв.

Залепвате килимчето на джакузито за дъното на басейна преди да го напълните с вода. Иначе просто вендузките не хващат и килимчето ще плува отгоре. Затова...

Още една моя идея. Закупувате пак от този тип магазини и една бамбукова щора. Също бяха на промоция и струваха само 10 лв.

jj_spa11

Махате всичките конци за управление на щората. И всички метални части по нея. Да си остане обикновено килимче от бамбукови пръчици.  И просвате щората в басейна върху килимчето на джакузито. За да лежите върху щората. Така хем масажът е по-ефективен (включва се и бамбука) и хем запазвате джакузито от възможни проблеми (осигурявате равномерно натоварване от тялото ви върху килимчето и не запушвате с тяло никой от отворите).

Джакузито е готово. За вилата, на село, или на терасата, че даже и на балкона лятото си е върхът! На снимката вдясно се вижда моето си джакузи. В смисъл вижда се маркуча идващ от компресора отвън и бамбуковата щора, покриваща килимчето и възглавничката, плуваща във водата.

Добре е в така приготвеното джакузи да сложите и соли за вана. И дестилати от билки.

Аз имам  специално разработени рецепти. Така приготвени разтворите могат да стоят в басейна без проблем 2-3 дни. И да се ползват многократно през това време. Даже е препоръчителен два-тридневния курс на обливане на кожата с така приготвения разтвор. Ако погледнете например инструкциите на солите от мъртво море, продавани в ДМ, ще видите, че и там е написано, че е добре да се лежи поне 20 минути и да не се измива след това кожата от обливалата я вода със солите. А нали си представяте колко повече от солите ще проникнат в кожата и при хидромасажа? 

И така? Не искате да се занимавате сами? А искате да си имате подобно джакузи? Поръчайте ми го. За цена от 250 лева само и ще го имате. Комплектът включва компресора с програмите, килимчето с отворите за въздуха, надувна възглавничка, бамбуково килимче за равномерно покритие (от щора) и надувен басейн, подходящ за лежане на един нормален възрастен човек. 

Гаранция на системата - една година.

Аз на село съм инсталирал и по-голям басейн. Пак от надувните, но с диаметър 3.60 метра и височина 80 см. Оказва се , че басейнчето е достатъчно (5 тона вода са все пак) за да лежите така , че да не опирате никъде и да можете да си плувате макар и в тесен кръг и само стил баавен бруст. Обикновено в този басейн скачам и след парната баня (фитобочката). А за да е по-интересен релаксът ви препоръчвам ето какво: Една фонтанна помпа да мята от басейна вода върху главата ви, но само на определено място. За целта помпата се закрепва с вендузките си отвътре но на стената на басейна и то така че хем да е наклонена, хем само да стърчи тръбичката и около 15-20 см над водата. Така се получава струя наподобяваща течаща от изворна градена чешма вода. Хем шумът релаксира, хем като наближите и получавате лек масаж на лицето и главата. Има и още една джаджа, която е евтина и много полезна за малки басейни. Казва се БатСПА. djakuz2. Това на практика е комбинация между по-яка помпа и компресор. И като се топне до средата на края на басейна това устройство започва да върти водата и да сипе и мехурчета по повърхността. Така че когато се въртите в басейнчето си ту ви полива едната помпа по главата (фонтанната), ту като минавате покрай БатСПА-то усещате масаж и по тялото. Тази дивотия я има в Интернет-магазините, но ако искате аз да Ви подбера и доставя - с удоволствие.

Copyright © Йордан Йорданов. All Rights Reserved.
Искате да поръчате? - Пишете ми