Идеи за здравословен начин на живот на вилата
за тези от нас, които не са крали народни пари, а искат и те да живеят нормално
Аз съм любител на СПА-процедурите и здравословния начин на живот. Всяко едно устройство или аксесоар за който пиша го имам, пробвал съм го и затова пиша само проверени неща.
Става дума за евтин начин да си осигурите пак здравословни процедури, по нищо не отстъпващи на тези в скъпите салони. Особено лятото.
И така:
fitobochka01Преди време в сайта си за идеи за дома и малкия бизнес бях дал описание как побългарих една руска идея. Става дума за т.нар. фитобочка на руснаците. Както е показано на снмката на оригиналната руска фитобочка, човек сяда вътре, а главата му е навън. kacata_miОт външен парогенератор се пуска вътре пара. И... парната баня е готова. Бързо се нагрява и следователно не харчи много ток. Не заема никакво почти пространство. Фактът, че главата е извън означава, че е значително по-безопасна по отношение на сърцето и кръвоносните съдове за към мозъка от обикновената турска или просто парна баня. Освен това в парогенератора може и трябва да се слагат билки или най-вече от моите хидрозоли. Не, не ви подвеждам както правят телешопите. Просто с билките можете да задръстите парогенератора. А с хидрозолите ми - не. И така, чрез фитобочката да поемате през кожата ефективно целебните на билките въздействия.
А как аз побългарих руската идея? Ами преработих голямата каца на село във фитобочка. Ето какво се получи (втората снимка). За парогенератор аз преработих два уреда. Една парочистачка стои отвън и подава пара с постоянен дебит вътре през отвора за канелката на кацата. А от една ютия с парогенератор откачих ютията и ползвам парогенератора като допълнителен, регулиран от мен, докато съм вътре източник на пара. (Ютиите с парогенератор са така проектирани, че имат и бутон за включване и изключване на помпата за към парогенератора и регулатор и на дебита на парата. Което е идеално за нашите цели. А и имат и прецизен филтър на водата, което пък позволява слагане на всякакви здравословни вещества в съда, от който се черпи вода за парогенератора.
Вече пета година аз си ползвам моята си 'фитобочка' на село и наистина ефектът е разкошен. Понеже аз съм правил сайта на една елитна клиника за дамско разкрасяване ('ДермаВита') -  и от техните лекарки научих разни неща. sauna21Например д-р Лекова ми даде разкошна идея за ореха. Т.е. натрупах опит и като говоря нещо го говоря с факти.
Аз писах на руснаците за да им стана дилър на фитобочките. Но, цените им се оказаха твърде високи. Но в моето село има един страхотен дърводелец. Ако искате, ще Ви направи даже още по-функционална фитобочка по индивидуален проект. Ако търсите най-евтиното, отскоро по разните телешопи започнаха да предлагат разни надувни 'фитобочки' на цени около 200-300 лева. Не вършат никаква работа, защото им е слаб 'прогенератора'. Ако ще си купувате такава система Ви препоръчвам да е поне от гумиран текстил. Например тази на снимките е италианска. Цената и е твърде приемлива и затова днес реших да я предложа на различните козметични салони. sauna4Така ще можете да предлагате на Вашите клиенти допълнителни услуги за релакс на час (всъщност 30 мин. са достатъчни). sauna31И за разлика от обикновените сауни и парни бани - пак да потретя - този вид парна баня не харчи много ток и се почиства бързо и лесно след клиента. На малките снимки се вижда как изглежда системата вътре и как изглежда парогенератора и и как целият кашон. Можете да си я закупите и за лично ползване разбира се.
Цена 500 лева.
Ако не ви се струва сериозно и стабилно италианското предложение за 500 лв - обадете ми се. Мога към евтините тип телешоп 'сауни' да добавя втори парогенератор от професионална ютия. А можем заедно да проектираме и да направим за вас по мой проект и с мое оборудване ето каква фитобочка. Тази от слайдшоуто стана факт, благодарение на един човек, който вече ми повярва. 
Както виждате от първия слайд фитобочката се състои от две малки помещения под един разкошен бор на вилата на собственика. В едното влиза човекът и сяда на табуретката с регулируема височина. Отзад се подава постояната (фонова пара, която ектрахира полезното от билките. Отпред е изходът от втория парогенератор с регулируема мощност. Той се ползва само ако е студено и/или искате още по-висока температура. За всеки случай вътре монтирам и един допълнителен нагревател, поставен в подбран порцеланов съдс цел абсолютна изолация. Тала аз например моята фитобочка си я ползвам навън на двора дори и края на октомври . 


Ето още оригинални идеи за приятно прекарване на времето и релакс.

Намерих изгодно системка, в която са записани качествени звуци за релакс - на горски дъжд, на морски вълни, на птички, които пеят в гората и на бълбукаща рекичка. Системката работи с батерии, така че спокойно можете да си я занесете в банята до ваната да речем. Системката има регулатор на силата на звука и таймер за автоматично изключване след 15 или 30 минути. Но може и без таймер. Е, докато свършат батериите. Но системката е добре направена. С малки размери и е лека.

Какви още уредчета е добре да ползвате за своите си процедури? Ами аз съм си закупил немски медицински инхалатор ТурбоБой. Идеален е за инхалации. Има си съдче, в което просто наливате вместо физиологичния разтвор от моите дестилати. Например от хвойна или бор. Инхалаторът е разкошно проектиран. Засмуква дестилата и го прави на микрокапчици и компресорът му лежерно ви го вкарва в дробовете.

Купил съм си и системка за промиване на междузъбното пространство. Вместо да си пъхате конец или клечка за зъби, пускате системката и тя на тънка струйка с голямо налягане направо издухва всичко от зъбите ви. А ако в резервоарчето и поставите вместо вода от моите хидрозоли, например от лайка или карамфил - лечебният ефект е незабавен. Такъв масаж на венците просто няма как да направите по друг начин.

Какво още е добре да имате? Ами масажен дюшек. Загрява и вибрира. Отделно си вземате и ръчен масажьор с инфрачервено нагряване и отново вибрации. За да може докато лежите на дюшека да си домасажирвате други зони на тялото. Сауна за лице. В нея също слагам вместо само вода и от моите хидрозоли. Особено е ефективна срещу настинки. А за водните процедури вижте специалните ми статии по другите раздели

Copyright © Йордан Йорданов. All Rights Reserved.
Искате да поръчате? - Пишете ми