Какво още можете да получите от мен

Готови компреси и лапи

компресДокато се информирах за пазара на билкови продукти у нас, попаднах на интересна идея на сайта на фирмата 'Билкпром'. Там предлагат детоксикиращи пластири. Е, аз реших, че мога да доразширя идеята с мои си продукти. Намерих на пазара нови, евтини и готови (поръбени) микрофибърни кърпи. Купих си и vacuum sealing system (т.е. машинка за вакуумиране). И така се роди новата ми серия продукти - готови компреси и лапи. Всъщност, използвам доказани рецепти за ВЪНШНИ! въздействия. Например първият ми продукт е напоена с ментов хидрозол микрофибърна кърпа, в който хидрозол съм разбъркал и няколко капки евкалиптово масло. Сместа от мента и евкалипт доказано действа противогрипно и против настинки. Даже нещо по-хитро съм прочел в Мрежата. Слагате вечерта компреса ми на гърдите и шията и се загъвате и спите. От естествената топлина на тялото ви, изпаренията отиват направо в носа ви. Така хем имате сгряващ компрес, хем прочиствате синусите и хем гоните вируса. Пък после ви остава и една хубава микрофибърна кърпа. Все ще почистите нещо с нея, преди да я изхвърлите. Е, не е 3 в едно но поне 2 в едно получавате. За никакви пари. И така, имам и рецепти и за компреси против ревматични болки, спортни травми, разширени вени, неприятен мирис на краката и други. Заповядайте! Нооо ...отново внимавайте! Консултирайте се с лекар! Макар и само за външна употреба, някои билки (аромати), могат да възбудят алергия, ако сте предразположен/а към алергии. Например евкалиптът. .

Освен компреси, с моите дестилати могат да се напояват мокри кърпички. За козметични цели. Но си трябва инвеститор. Нататък с идеите ми:

Брашна и смески

моята Отскоро на нашият пазар се появи нов начин на предлагане на някои билки. Брашна. Брашно от конопено семе, брашно от тиквено семе и т.н. Интересното е, че брашната, които до сега съм видял, все се предлагат за хранителни цели. Добавки в сладки, за отлабване и т.н. Никой все още (освен вече аз) не е сетил, че брашната, забъркани на тесто с подходящи дестилати от билки стават разкошни лапи за налагане на травмирани участъци на тялото, маски за лице, против различни дерматологични проблеми и т.н. Например брашната от шипка и коприва.

Точно с тази цел аз реших и да си произведа собствено брашно от коприва. Набрах в началото на юни, изсуших на слънце и смлях. Получи се брашно с много силен аромат. За какво може да се използва? Ами копривата много силно сгъстява кръвта. Значи за зарастване на рани. Но не само е ефективна за спиране на кръвотечения. Брашното е ефективно и за налагане на гнойни рани, лишеи и язвички. Заради силното си бактерицидно действие. Освен това брашното от коприва стимулира епителизацията. За лапи и компреси при ревматизъм и радикулит. За да имате хубава кожа (нежна като коприна) и за борба с бръчките, уважаеми дами, ви предлагам следното. Вземате брашно от коприва и го размесвате с пчелен мед. На 50 гр. брашно една лъжица пчелен мед. Разстилате върху лицето и шията на тънък слой. Покривате с кърпа и изчаквате 25-30 мин. После се измивате и слагате малко подхранващ крем.

Копривата възстановява обонянието. Вместо кафе, ако сте собственик на парфюмериен магазин, предложете на клиентките си стъклено съдче с брашно от коприва. Аз нарочно смлях копривата не до брашно 'тип 500', а до фина галета. Така можете да заредите и солница с брашното и да ръсите варени яйца, месо и риба. Не само е полезна копривата, но и придава друг, но пак приятен вкус. kopriva2

От казахстански сайт съм свалил лесна технология за добив на брашно от дренки. Изключително полезем плод. Защото дрянът е този, който събира енергия най-дълго у нас. Шипката е след него. Но си трябва инвеститор за да реализирам на пазара технологията. По рецепта на една американка съм пробвал и имам силен антиоксидант и имуностимулатор на база смес от пчелен мед и подправки само. Хубаво е, БИО е. Но пак трябва инвестиция. Пробвал съм и една австралийска рецепта за пудра. Пудренето не е никак лоша идея за лятото. Цяло Средновековие са изкарали с пудра, а ние я забравихме. Знаете ли колко ефективна и приятна се оказа автралийската рецепта за пудра за мъже. Да, за яйцата ни става дума. За областта на ануса. А за дамите за под гърдите (особено ако са по-надарени или по-възрастни). Изобщо, има място за развитие на тези неща. Нооо... у нас господстват банкстерите и далавераджиите.