Какво е маслен извлек и за какво да го ползваме

Infused Oil

infused-oilОсвен че мога да ви дестилирам всякакви билки. Освен че мога да ви помогна бързо да направите смеска от различни дестилати от билки с цел изпълнение на дадена билкова рецепта, аз мога да съм полезен и на готвачите или просто на почитателите на изискани ястия. Как?

Чрез т.нар. маслени извлеци. 

Аз вече имам готови ценни масла, получени от тримесечно киснене на бял равнец в студено пресован зехтин, на бял пелин в студено пресован зехтин, на плодчета от хвойна в студено пресован зехтин, на смрадлика в студено пресован зехтин и други. 

Но знаете ли колко полезно е да оставите обелен и леко посчукан чесън в студено пресован зехтин? После става разкошно чесново олио!

По същият начин съм заложил и босилек в студено пресован зехтин. Само го капвате после по малко в доматени сосове и сте върхът в готварството. 

Сега внимание! Повечето рецепти на Запад за т.нар.  Infused Oil (т.е. маслен извлек на билка или подправка) се правят чрез нагряване на маслото в тиган. За по-бързо. Да, но не е качествено както моето. Защото при мен нищо полезно от растението не се губи. А и за това дъълго време на киснене се извлича напълно всичко ценно като аромат и полезни съставки. 

И така: ако искате - можете да ми поръчате за вашите сосове, дресинги и т.н. да ви заложа ваш маслен извлек. Или да заложа смеска (например за доматеното пюре може и направо смеска от босилек и чесън).  Само че ВНИМАНИЕ! Криза е и вече ми поръча един да му заложа маслен извлек и после даже и не ми вдигаше телефона си като го търсех да дойде и да си го получи. А един литър студено пресован зехтин вече надмина 10 лв. Затова вече работя само със 100% предплащане!

За козметични цели мога да ви заложа маслен извлек на билка не само в студено пресован зехтин. Вече има и ленено олио и орехово олио и олио от гроздови семки на достъпни цени. 

Много добър ефект се получава да речем от индийското орехче (за яйчни коктейли), от розмарина, естрагона и др. 

Другият интересен извлек, койтоможете да ми поръчате е т.нар. 

Спиртен извлек

Т.е. настойка на билки в алкохол. Освен, че това е лекарство в повечето случаи (например аз си пия мед и алое във водка), спиртния извлек е и разкошно по-различно питие. 

Например джинът си върви с лавандула или краставица. Ромът си върви с мента и тропически плодове Във водката можете да топите от люти чушки до босилек. А бърбънът например си върви с праскова. Но аз си пия най-вече водка, в която съм оставил да престои дълго време котешка стъпка. Разкошно питие! А е и мощен имуностимулатор!

Поръчайте ми и бъдете уникални!