СПА-процедури у дома

dushceСоли за вана, бомбички за вана, хвойнова вана и т.н. Все неща здравословни и известни на хората, които се грижат за здравето и външния си вид. Но:

За да се напълни една вана трябва време. А в днешното забързано ежедневие времето все не достига. Нека някой или някоя честно да ми каже възможен ли е лафът 'ще си взема набързо една вана'. Така, както казваме 'ще си взема набързо един душ'. Пък и кой или коя би тръгнал/а да си взема вана сутрин - преди да тръгне на работа? А е хубаво, страшно хубаво да се тонизирате за работния ден с билки. Дълго мислих и експериментирах как да можем да си вземаме 'билков душ'. Т.е. пак да се къпем в билки. Но набързо. 

Първо пробвах с готов душ. Но трябваше да намеря подходяща конструкция. Ето един китайски душ (първата снимка горе). Той служи уж за икономия на вода. Но аз съм го доработил и преработил за СПА целите ни. На снимката се вижда за какво иде реч. В съда в дръжката, (тя е куха и на винт), се насипват директно моите соли.Или просто морска сол, напоена с мой хидрозол.dusha11