Моите хидрозоли за интересен вкус на питието
и за разреждане на ракията
Аз съм любител на СПА-процедурите и здравословния начин на живот. Ето как, четейки чужди специализирани издания, доразвих възможностите за използване на флоралните води (хидрозолите).
Идеята е стара, но работеща. Особено лятото.
И така:

sangriОбикновено всеки печен казанджия знае, че след като препече двойно или тройно ракията си, тя излиза с около и над 50 алкохолни градуса. А Ломоносов е правил дълги изследвания и е стигнал до извода, че най-доброто високоградусно алкохолно питие трябва да е  43 градуса. И у нас и навсякъде по света получените високоградусни питиета после се разреждат с дестилирана вода до сваляне на алкохолния градус до към 40. (Никога не разреждайте с вода от чешмата! Най-често ракията Ви поне ще побелее). 

Е?

Защо вместо с дестилирана вода да не използвате хидрозоли от билки? И така да произведете Ваше си уникално питие? Аз специално съм пробвал с хидрозол от зелен орех. Приятна напитка става. С хидрозол от липов цвят - също. Имам и хидрозол и от хмел. И с хидрозол от здравец съм пробвал. Все различни и приятни вкусове. Че и полезно става с някои. Не забравяйте, че имам и хидрозол от бял пелин. С него не само веднага получавате пелиново вино. Пелинът прави и бирата с уникален вкус.

Всъщност 'на вкус и на цвет товарищи нет' казват руснаците. Т.е. на един ще му хареса едно. На друг - друго. Но, ако сте мераклия - трябва да поекспериментирате. Ефектът е разкошен. 

Copyright © Йордан Йорданов. All Rights Reserved.
Искате да поръчате? - Пишете ми