Козметика, красота и здраве
Какво е козметичен лед?
Аз съм любител на СПА-процедурите и здравословния начин на живот. Ето как, четейки чужди специализирани издания, доразвих възможностите за използване на флоралните води (хидрозолите).
Идеята е стара, но работеща. Особено лятото.
И така:

kozm_ledКозметичният лед е един бърз и ефективен начин за използване на флоралните ми води от билки. Идва лятото, а с него и една блестяща възможност да получите 3 в 1. Т.е. мека, розова и стегната кожа, приятен хлад и нова козметична процедура. Не, това не е реклама. Хората от северните страни от векове ползват леда за козметични процедури. (Статията ми е превод от руското списание 'Лейди съблазън'). 

Какво става, когато с лед се масажира човешката кожа? Ако се галите леко с кубче лед, повърхностните капиляри за кратко време се свиват, а по-дълбоките се разширяват. Така отдолу идва приток на свежа кръв и кожата започва да диша по-интензивно като отмине ледът. Започва и по-интензивен обмен на вещества. Кожата става румена, бръчките се разглаждат, а 'упражнението' с кожата я прави по-издържлива на естествените процеси на стареене. 

Как да си приготвите козметичен лед в домашни условия? 

Много просто Купувате от мен дестилат от билки, който сметнете, че най-пасва на кожата ви. Смесвате две супени лъжици от дестилата ми с половин литър дестилирана или поне минерална негазирана вода. Разклащате да се размеси и разливате по формата за лед. Като стане готов ледът го ползвате. Как?

Ами най-добре е вечер преди лягане. Само гледайте да не преохлаждате кожата. (Можете да дадете и на любимия да ви погали с леда). Цялата процедура трябва да продължи не повече от 2-3 минути. След процедурата не изтривайте кожата. Оставете я така - влажна. Можете да правите процедурата и сутрин за преди работа. Но тогава нанасяйте и крем след засъхване. И никога не излизайте след такава процедура навън в студен ден. какви дестилати подхождат? Аз за всеки дестилат съм дал описание за какво подхожда. Но все пак: За суха кожа е по-добре мента, магданоз... а за мазна лайка, невен... Просто редувайте. Противопоказания? Само при раздразнена кожа не я дразнете и с лед.

Този ми проект държи да е различен от нахалните и натрапчиви действия на софармите. Аз не мога да лъжа. Или да манипулирам с цел пари както го правят всекидневно от телевизионния екран фарма-грабителите. 

Затова: Ако ви е скъпо да ползвате моите дестилати, можете да си приготвите козметичен лед и от отвара. Слагате билката във вода. Кипвате я за 30 минути. После оставяте да изстине и прецеждате през фина марля. И тогава слагате по формите за лед във фризера. Но!

Отварата не е като дестилата

При дестилата се улавят излитащите пари от варенето на растението. И те се кондензират в хидрозол. А при отварата тези пари са 'излетяли' в атмосферата. Те са загубени. И се ползва остатъка в съда (отварата). 

Copyright © Йордан Йорданов. All Rights Reserved.
Искате да поръчате? - Пишете ми