Храната като лекарство
малко съвети и какво и как да ядем
и с какво и как да го комбинираме.
Този път без хидрозоли.
И така:

Храната Обикновено се храним когато сме гладни. Понякога хапваме и когато искаме да си повдигнем настроението (например кафенцето, шоколадчето или 'едно питие'). Но храната може да е и лекарство. И даже средство, което сигурно може да ни избави от неприятности. Например: eлементарна ситуация. Не вечеряте в къщи и ще преспите навън. (Например у любовницата). Ама е съмнително да си мъкнете четка и паста за зъби, нали? Е? Хапнете парче сирене. Може и опаковка кисело мляко, но боже мой, не активия! Просто истинско кисело мляко! (Най-добре овче) Кисело мляко. Ако не си плакнете с разни противни кокаколи после устата, то млечно-киселите бактерии ще предпазят вашите зъби от кариес и без блендамеди. Просто калцият в истинското кисело мляко или сирене е достатъчно, за да предпази и емайла на зъбите ви. Дамите най-често се гледат в огледалото за бръчки (след определена възраст, разбира се). Да, ама не. Не винаги бръчките са резултат от естествено стареене на кожата. Просто неправилното хранене (хеле пък многото алкохол) и задържането на течности си казва думата. Храната като лекарство? Ами изяжте парче черен хляб, намазан съз зехтин или половинка авокадо. По принцип е доказано, че народите, които по-редовно ползват зехтин имат по-малко бръчки (справка да речем Тото Кутуньо - стар, но без бръчки). А защо аз препоръчвам авокадо? Ами в авокадото има същите както и в зехтина мононенаситени мазнини, но и много полезните витамини от групата В.

Тръгвате на море с гаджето. Спешно трябва да посвалите някой килограм? Ами пийте един-два дни преди това зелен чай с лимон. Така хем ще поддържате тонуса на мускулите (няма да повяхнат), хем, понеже зеления чай е богат на антиоксиданти няма да стигнете и до подпухналост. Доказано е, че хора пиещи зелен чай изгарят мазнини два пъти по-бързо. При това най-леко изчезва от зеления чай именно тлъстината около корема. 

Безсъница!? Напсувайте бандити като Огнян Донев. Те търсят печалбичка само. Ето ви как с малко хапване ще заспите 'като къпани'. За съня отговаря мелатонина. Но хормоналния баланс е най-податлив на стрес. Затова хапнете вечерта овесени ядки в мляко с парчета банан и натрошени орехи. Гарантирам, че ще спите спокойно.Мисля да продължа темата и с какво да хапнем преди секс. За да си лети и без 'Софарма' 'самолетът'. Ноо... следващата статия.

Copyright © Йордан Йорданов. All Rights Reserved.
Искате да поръчате? - Пишете ми