За езика
и супата
не, вие си духайте, ама...
Този път без хидрозоли.
И така:

ezik

И така, да започна както в инструкциите за 'направи сам', т.е. какви материали ви трябват? Ами език, гореща супа или там горещ чай или нещо друго горещо за лакомия Ви апетит. И език след налапана гореща храна или напитка. (Иначе без последното да се изпълняват инструкциите ми от този материал ще е скучно занимание).

След като вече подскачате от болка, или поне вдишвате енергично, т.е. опарили сте си езика - търсете хладно кисело мляко. Ама не там на баба на данон или други бърканици, нямащи нищо общо с киселото мляко. По възможност истинско кисело мляко. 

И понеже истинско кисело млако не се намира вече лесно в родината на киселото мляко - химия. 

Вълшебната думичка се нарича бензокаин. Той играе ролята на местна упойка. Продава се като съставка на лекарства като например капки за кашлица. Четете съставките. Ако има бензокаин - купувайте. Действа. Само гледайте да не е в комбинация с някоя вредна съставка. Според мен, най-безобиден е хексоралетенът. Лапвате и смучете таблетка. Той е най-доброто, защото е в комбинация с другото подходящо против опарване на езика вещество - ментолът. 

и така, смучете си хексоралетенчето. За да не възвърнете чувствителността на езика преди да му е минало - не консумирайте кисели и/или солени продукти. 

Copyright © Йордан Йорданов. All Rights Reserved.
Искате да поръчате? - Пишете ми