Идеи за здравословен начин на живот у дома
за тези от нас, които не са крали народни пари, а искат и те да живеят нормално
Аз съм любител на СПА-процедурите и здравословния начин на живот. Всяко едно устройство или аксесоар за който пиша го имам, пробвал съм го и затова пиша само проверени неща.
Става дума за евтин начин да си осигурите пак здравословни процедури, по нищо не отстъпващи на тези в скъпите салони. Особено лятото.
И така:

Wana Първо малко общи правила за приемане на оздравителни и рехабилитационни вани:

1. Температурата на такива вани не трябва да е много висока. 36-38 градуса са достатъчни. 

2. Продължителността на прием на такава вана не бива да надвишава 20-30 минути. 

3. Главата и шията задължително над водата.След тези уговорки - видовете вани:

1. Вана със соли.

Препоръчва се при проблеми със сърдечно-съдовата система. При неврози и болки на костната система. Повечето сайтове, лекари и магазини препоръчват и продават всъщност кристали от морска сол и нещо. Първоначално и моите соли бяха също такава комбинация. Но! Аз съм ходил в Полша в солните мини Величка. (Имам разкошни снимки). Та, затова препоръчвам КАМЕННА сол! Това са земни кристали! Расли далеч по-дълго време. И така, вана с каменна сол. Приема се през ден или два пъти за три дни. Един курс на терапия е 15 вани.

2. Да, по популярност втори са хвойновите вани.

Защото твърде много стрес. А хвойновата вана е разкош за нервите. Можете да ползвате и хвойново масло и да капнете капки. Можете да ползвате моите хидрозоли (дестилирани от плодчета на хвойна). Хвойновата вана също трябва да се приема през ден. И също курса е 15 вани. 

3. Млечна вана.Ваната на Клеопатра най-евтино и лесно се приема чрез сухо мляко.

Да, разтворете го. Към една чаша сухо мляко на една вана. Помага за укрепване на кожата.

4. Вана от пчелен мед.

При умора и нерви се разтваря една лъжица мед във ваната. Помага и за по-добър сън преди лягане. Има и добро действие върху кожата. Продължавам вече с по-специфичните вани:

5. Вана за проблеми с отделителната система, вкл. камъни в бъбреците.

Има една трева. Казва се Острица. Слага се сурова 200гр. острица в тенджера и се залива с 5 литра кипяща вода. Оставя се да постои два часа. След това се прецежда и се излива отцедената настойка във ваната. 

6. Вана с ябълков оцет.

Изобщо - нашумяла подправка е оцетът. Но при суха кожа е много полезна. Една чаша оцет на една вана е достатъчен.

7. Вана с горчица.

Много помага при простудни заболявания. 

8. Холивудска вана.

Повдига изобщо жизнения тонус и е полезна за кожата.В една чаша с вашият си шампоан се добавя едно яйце и една чаена лъжичка желатин. Разбива се с миксер. Разтваря се във ваната под струята на душа. Така се получава гъста пяна, която точно е полезна за кожата. 

9. Вана с невен.

Маха мъртвите клетки на кожата. За целта един кг. невен се залива с 3-4 литра вода, оставя се да постои 5-10 мин. После се кипва на огъня и се вари 5 мин. После се оставя да постои 10 мин. И накрая чак се излива във ваната. 

10. Вана с градински чай.

Можете да вземете от моя дестилат от градински чай. Понеже иначе отварата се вари поне един час. А и после следва да отстои 24 часа. По принцип такава вана помага при мазна кожа. Очиства порите. Регулира потоотделянето. Помага и при радикулит.

Copyright © Йордан Йорданов. All Rights Reserved.
Искате да поръчате? - Пишете ми